“U”- Sănătatea 2-1. Declarațiile fac senzațiile

Posted: April 15, 2018 in Buletin de Cluj

După meciul de sâmbătă, antrenorii celor două echipe au dat declarații. Le-am citit aici LINK

Ce zice Adi Falub, antrenorul lui “U”

“Nu a fost neapărat o schimbare de atitudine după meciul cu CFR 2, acolo a fost greu să jucăm şi fără spectatori, a fost un accident, am venit după sărbătorile de Paşte şi nu am fost destul de conectaţi la acel meci.”

Sincer, eu prefer să avem antrenor un “U”-ist pe bancă. Mă explic. Țin minte că, prin 1982, am retrogradat în divizia B și îl aveam pe bancă pe Angelo Niculescu. Era considerat cel mai mare antrenor român din istorie și aveam și echipă bună. La ce ne-a folosit? Așa că e mai bine cu “U”-iști. Cât putem, atâta facem, atâta ducem. Adi Falub este “U”-ist, știm toți.

Pe jos, de la Ierusalem…

Dar, Mister Falub! Am o problemă cu ce declari. Ce are Paștele cu fotbalul? Adică, noi, U-iștii, am fost accidentați și veneam după sărbătorile de Paște. OK. Dar ei, juniorii frânelor, care ne-au bătut, ce sărbători au avut? Adică, ei nu sunt cu Paștele? Sunt pâgâni? Sunt budiști, se roagă la nemuriri? Am înțeles. Tu ești mai credincios… Adică, ți-ai luat jucătorii și ai făcut drumul dus-întors, până la Ierusalem, pe jos. Ne-ai adus Lumină! Ei având pile pe căile ferate s-au dus și au venit înapoi cu trenul, de la Mormântul Sfânt. Și ne-au adus Întunericul. Noi, “U”-iștii, am făcut bășici în ghete, aducând Lumina de la Ierusalem, pe jos, ca apostolii. Ei nu au făcut bășici, pentru că au tras soamne prin vagonul de dormit. Ei au spart ouă. Noi ni le-am spart singuri. Ca să nu vorbim de iepurași, că s-ar putea să ne doară… Mister Falub, las-o baltă cu declarațiile în care îi scuzi pe jucători.. Că vine 1 Mai. Și, dacă pierdem, o să spună fotbaliștii că i-ai antrenat în salopete muncitorești și i-ai pus să tragă la șaibă în schimbul 3. Serios, Adi Falub… Fă cumva și vezi care poartă degeaba tricoul lui “U” și dă-i afară! Mulțumesc!

Unu, doi, trei….

Și acum declarația antrenorului de la Sănătatea. De pe același site. Stai să dau copy-paste că nu mă pricep la nume ungurești. Csaba Kis îl cheamă.

“Atmosfera a fost frumoasă, îi felicit pe cei de la Universitatea pentru organizare, iar nouă ne dă încredere faptul că în repriza a doua am jucat de la egal la egal cu o echipă care are un buget cât toată Divizia C.”

Aoleu, chiar dacă nu mă pricep la nume, îmi amintesc că fiu-meu, când scria pe la Prosport, acum vreo patru, cinci ani, zicea că Ciobi e un tip fain. Cum stau eu între nicovala lui fiu-meu și ciocanul “U”-ist… O să încerc să fiu decent și cu domnul Kis. Domnule antrenor de la Sănătatea, e așa cum spuneți. Noi cu bugetul, voi cu mugetul. Ai două calități, Ciobi. Prima. Îți place, pesemne, de Antonio Conte. A doua. Te comporți ca un brav român, care în loc să-și vadă de ograda lui, se uită în ograda vecinului. Ce treabă aveți cu “U” sau cu bugetul lui “U”? Ai calculat, domnule Einstein, toate bugetele din Divizia “C”? Ești mai tare ca o casă de marcat. Dar îmi amintesc că, în meciul tur, patronul vostru veterinar, de la Sănătatea, a avut un puseu orgasmic. De bucurie că ați făcut egal, le-a dat jucătorilor, în loc de șampanie, niște soluție din aia cu care scapă câinii de căpușe. Au băut ăia în vestiar și s-au pișat, marcându-și teritoriul, pe “U”. “Unu, doi, trei…” Eu, din respect față de dumneavoastră, Mister Ciobi, vă rog să nu procedați la fel. Să nu beți soluție din aia periculoasă. Că s-ar putea să deprindeți obiceiuri canine, la fel ca jucătorii pe care îi antrenați, la meciul din tur. Și să vă ușurați pe stâlpi, copaci și garduri. Și atunci, în Cluj, o sa avem un fel de Antonio Conte, antrenor. Primul conte antrenor în Cluj. Contele de Pipi La Gard.

Ciobi, draghe, mai bine bea o cană cu vin… Hai, noroc!

universitatea-cluj

Adrian Cinpoeru

Comments are closed.