Drăgnilă e mai tălâmb, decât Dăncilă

Posted: April 21, 2018 in Buletin de Cluj

Am înțeles și eu ce a înțeles tot românul. Adică, e clar că PSD este un partid de incompetenți, de fuduli și de nesimțiți. Aveam, însă, niște dubii. Dragnea e cel care își mână haremul în lupta împotriva poporului român? Sau pupezele din subordine nu înțeleg ce le spune șăful și calcă voios prin străchini? M-am lămurit. Drăgnilă e mai prost, decât Dăncilă sau decât Olguța. Ce și cât cunoaște președintele PSD despre economie, ne-a explicat chiar el, joi.

„Am constatat că aceste companii cu capital străin, când au văzut că veniturile românilor cresc, au zis hai să mărim și noi prețurile”, a spus Dragnea, invitat la emisiunea lui Mihai Gâdea.

M-am tot gândit. Care străini au scumpit prețurile, când au văzut că românii sunt, cică, mai bogați. Am reușit să depistez un singur caz. Restul companiilor, străine sau indigene, își scumpesc produsele sau serviciile din cu totul alte cauze. Bănuiesc că de la un caz similar, cu cel depistat de mine, s-a inspirat și Drăgnilă când și-a debitat inepțiile.

Niște vaci…

Așadar. Omul care aduce lapte, pe scara blocului  unde locuiesc, a scumpit litrul cu cinci lei vechi. Asta de vreo săptămână. Nu am să scriu de unde este țăranul furnizor de lapte sau cum îl cheamă, că mă trezesc cu ANAF-ul la ușă. Și el, la fel. Și ne amendează că nu am plătit TVA, sau că cine știe ce mare evaziune am comis. Dar unchieșul lăptar nu e strain, e român. De etnie maghiară, dar tot român este. Ceva nu se potrivea, cu ce spune Drăgnilă. De aceea, azi dimineață, când mi-a adus laptele, l-am invitat pe ungurul meu la o cafea și l-am întrebat, ca să mă lămuresc. “Nenea, ce vaci ai dumneata acasă, că e tare bun laptele?” “Am mai multe Holstein,  cumpărate din Olanda” mi-a explicat el. “Și dau lapte bine, ești mulțumit?” “Ohoo, Zsuzsa îmi dă vreo 60 de litri pe zi, poate mai mult”. Am înțeles de unde s-a inspirat Dragnea. A aflat olandeza Zsuzsa, nenorocita de corporatistă, că la mine pe scară au explodat veniturile locatarilor. S-a uitat lăptoasa, la TV, și asta a înțeles, de la suratele vaci din PSD, care mugesc toată ziua pe micul ecran. “Ia să-mi explodeze și mie lucerna în mațe”, și-a zis. Și, când a venit ungurul meu să o mulgă, Zsuzsa și-a luat inima și ugerul în dinți și i-a spus răspicat.

“Me, emberule de leptarule. Te huie de prost? Nu vezut la TV, chind sora meu Vasilicke spus che olahul ste bine cu forintu eș salarule? Te! Mai mult bani ceri la olah pe kil de lapte, mai mult luțerne dai la mine. Și cumperi la mine costumule nealcoș cum are Mulguța. Altfel mut coade eș corporație cu uger cu tot in altu țare.”

Uite așa, uitându-se la TV, vacile corporatiste ne distrug puterea de cumpărare și nivelul de trai…

liviu-dragnea

Adrian Cinpoeru

Comments are closed.